Nöyryys ja Armo paastossa

 

public domain

 
"Muuan hyvin hurskas rouva kärsi aggressiivisesti etenevästä syövästä. Lääkärit eivät antaneet hänelle paljoa elinaikaa ja suosittelivat, että hän söisi paastotonta ruokaa, sillä muuten hän kuolisi vielä nopeammin, koska hän sai myös sytostaattihoitoa.
 
Silloin oli Suuren paaston aika, eikä tuo nainen ainoastaan paastonnut, vaan hän ei syönyt kerrassaan mitään! Samalla hän pyysi koko ajan Jumalanäitiä parantamaan hänet. Ja todellakin, tuo nainen nousi jaloilleen ja parantui täydellisesti! Muutaman vuoden kuluttua hän kuoli, mutta muusta syystä.
 
Me havaitsemme, että voimallinen paasto yhdessä voimallisen rukouksen kanssa saavat kaikki ihmeet aikaan, kunhan se vain on hyödyksi meidän sielullemme.
 
Koska paastoon (aineelliseen eli luopumiseen paastottomista ruuista, ja hengelliseen eli luopumiseen synneistä) sisältyy nöyryys ja Armo, se polttaa paholaista kovemmin kuin helvetin tuli! Sen tähden paholainen tekee kaikkensa estääkseen ihmistä paastoamasta. Erityisesti Suuren paaston aikana se taistelee vimmatusti paastoa ja paastoa noudattavaa vastaan!"
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Teksti: Vima Orthodoksias 21.3.2022
Käännös kreikasta: Hannu Pöyhönen
Kuva: Public domain