Demoneista

Paholainen tuntee kaikki kirjat ulkoa ja sisäpuolelta. Se tuntee kaikki maailman kielet ja on kaikista kavalin. Kaikkien ihmisten kaikki kavaluus, kaikkina aikoina, ei riitä edes lusikalliseen paholaisen kavaluutta! Se, joka on pettänyt kokonaisia kansakuntia, kuinka sitä voisi pettää yksi ihminen? Se tietää kaiken, eikä se kadehdi meiltä mitään. Se on kaikista oppinein. Näistä syistä, me emme ole sen kanssa tekemisissä emmekä siedä sitä. Me voimme voittaa sen ainoastaan Jumalan armolla, nöyrtymällä itse. Paholaisen kanssa on se ongelma, että se tietää, mutta ei laita tietojaan käytäntöön.  

 

 

 

 

”Demoni ei salli demonisoidun ihmisen nöyrtyä ja sanoa: ”Minulla on demoni sisälläni.” Demonisoitu ihminen sanoo: ”Minulla on ongelma, jokin vaivaa minua.” Hän pyörii totuuden ympärillä, mutta ei koskaan myönnä, mistä hän kärsii.”

 

"Ihmiset, jotka kantavat sisällään koko elämänsä demonia, menevät varmasti paratiisiin ja saavat suurmarttyyrin seppeleen. He menevät Paratiisiin, sillä he elivät täällä maanpäällä helvettinsä, eikä ole mahdollista maistaa kahta kadotusta - täällä ja toisessa elämässä. Kukaan demonisoitu ei kuole demonin kanssa, sillä se tulee ulos vähän ennen hänen kuolemaansa. Yleensä demoni menee ihmiseen Kristuksen käskystä ja myös jättää hänet Kristuksen määräyksestä. Demoni ei tiedä, kuinka kauan se pysyy jossakin ihmisessä ja jonkin ajan kuluttua se haluaa jättää hänet eikä se voi (sillä se - kuten kaikki demonit - haluaa liikkua vapaasti). Niinpä demonin on pakko kiduttaa ihmisen sielua ja ruumista, minkä vuoksi demonisoitu ihminen kärsii niin paljon."

 

"Jos me jakaisimme demonit puolueisiin, suurin puolue, jolla olisi suurin seuraajajoukko kaikkina vuosisatoina, olisi haureuden demoni. Ensimmäinen sota, johon jokainen ihminen maan päällä käy, on sota haureutta vastaan. Haureuden demoni on kaikista demoneista itsepäisin. Se ei luovuta helpolla. Jotta ihminen voi saada “tutkinnon” - siinä mielessä, että vapautunut tästä demonista ja on Kristuksen ihminen – hänen täytyy antaa sydämensä kaikki veri! Ihmisen täytyy muuttaa tämä sisäinen liekkinsä, jonka Jumala on sisällemme laittanut, jumalalliseksi liekiksi! Ihmisen täytyy antaa verensä saadakseen hengen."

 

"Paholainen menee sisälle ihmiseen hänen aistiensa kautta. Kolme pääsisäänkäyntiä ovat: a) mielikuvitus, b) silmät ja c) kosketus."

 

"Paholainen on valheiden lähde, mutta joskus sen on pakko sanoa joitakin asioita, jotka ovat totta, esimerkiksi demonisoidun ihmisen kautta. Mutta vaikka ne olisivatkin totta, meidän ei tule uskoa niitä. Meidän ei tule oppia totuutta valheen lähteestä. Se olisi kuin mennä juomaan kurlausvettä likaisesta lähteestä."

 

"Meidän on tiedettävä, että paholainen on ihmisen vihollinen, mutta se on voitettu, teurastettu vihollinen. Se on lohikäärme, jonka pää on mestattu – ainostaan sen häntä heiluu. Kristus voitti sen iankaikkisesti, eikä se koskaan nosta päätään. Se tosiasia, että maailmassa on niin paljon demoneita, ei tarkoita, että paholainen on nostanut päänsä, vaan että ihmiset ovat kadottaneet oikean tahtonsa ja ovat vapaaehtoisesti menneet sen luo tai antaneet elämässään oikeuksia sille taistella heitä vastaan. Ennen Kristusta (eKr.) paholaisella oli kuin hengellinen kauppa ja jotenkin se kiristi ihmisiä ostamaan tuotteitaan. Kristuksen Ylösnousemuksen myötä Kristus lukitsi paholaisen tähän pikkukauppaan ja se on kahlittu. Mutta ihmisten valinnat ovat sellaisia, että he menevät tuonna paholaisen kauppaan. He rikkovat ovet, jotta pääsevät sisään ostamaan paholaisen tuotteita. Sen vuoksi sanomme, ettei tulisi antaa paholaiselle oikeuksia, sillä se käyttää niitä hyväkseen aina viimeiseen asti."

 

virta

 

Eräs kilvoittelija, joka taisteli kiivaasti haureuden ja sisäisen kritiikin demoneja vastaan, sanoi joka päivä tuhansia kertoja ”Herra Jeesus Kristus, armahda minua.” Siitä huolimatta vihollinen, paholainen, ei perääntynyt milliäkään!

Erään kerran Pyhä Henki valaisi hänet, ja hän muisti sanat, jotka eräs kanssakilvoittelija oli hänelle sanonut: ”Jos sinua vaivaa demoninen sodankäynti, käytä toista rukoustapaa – ylempää kuin ”armahda minua”. Ylistä Kristusta ja sano: ”Herra Jeesus Kristus, kunnia Sinulle!”

Hän käytti noita sanoja, ja paholainen – kuullessaan sanat ”Herra Jeesus Kristus, kunnia sinulle” - muuttui katosi.

Paholainen voi kestää anomista ja pyytämistä, vaikka ne sitä polttavatkin. Mutta ylistystä ja kiitosta, jotka ovat sen helvetti, se ei voi kestää ja sen on pakko vetääntyä, vaikka olisi kyseessä kaikista syntisin ihminen, joka ylistää ja kiittää Herraa.”

 

 

- Arkkimandriitta Efraim, Pyhän Andreaan skiitta, Athosvuori