Tukihinnoin myytäviä kirjoja

Kirjahylly

"Hyvä kirjasto on hengellinen asevarasto."

- Arkkimandriitta Efraim, Pyhän Andreaan skiitta

 

 

 

Oranen Mikko (ed.): Athos. Monastic Life on the Holy Mountain: 100 e

Helsingissä pidetyn Athos-näyttelyn hieno katalogi, jossa on myös artikkeleita. Suomalainen teos on loppumyyty ja englantilainenkin on jo loppunut kustantajalta. Erinomainen vaikka liikelahjaksi!

 

Pyhän Vuoren vanhus Paisios: Pyhän Vuoren isiä ja elämää: 30 e

Kreikan viime aikojen suurimpana pidetyn ohjaajavanhuksen kuvaus kanssakilvoittelijoistaan. Teos on kuin ikkuna Pyhän Vuoren isien arkitodellisuuteen: sen vaivoihin, koettelemuksiin ja iloihin. Hieno lukukokemus!

 

Arkkimandriitta Kerubim: Aikamme athoslaisia hahmoja I: 40 e

Sykähdyttävä kuvaus neljän pyhittyneen Athoksen isän kilvoittelusta ja heidän elävästä, ihmeiden sävyttämästä uskostaan. Kirjassa on myös laaja athoslaisen terminologian sanasto.

 

Rakkauden haavoittama. Vanhus Porfyrios Kausokalivialaisen elämä ja opetukset: 50 e

”Vuosisadan ortodoksinen kirja”, joka on käännetty jo lähes 15 kielelle. Ivironin luostarin igumeni Nathanaelin mukaan kirjasta löytyy lohdutuksen sana joka tilanteeseen.

 

Hannu ja Anna Pöyhönen: Erämaan kukkia. Erakkomunkki Alexanderin muistelmia Palestiinan ja Siinain kilvoitteluvuosilta: 30 e

Aikamme athoslaisen munkin kiehtova muistelmateos, joka tarjoaa jännitystä ja yllätyksiä viime sivulle asti. Hyvä lahja myös sellaiselle, joka ei ole kovin uskonnollinen.

 

Arkkimandriitta Sofroni Saharov: Rukouksesta: 40 e

Kirjassa tämä pyhittäjä Siluan Athoslaisen lähin oppilas ja viime aikojen suurimpiin ortodoksiin ohjaajavanhuksiin lukeutuva kirjoittaja käsittelee kristillisen rukouksen luonnetta, Jeesuksen rukousta ja hengellistä elämää. Teos on arvokas opas erityisesti Jeesuksen rukouksen maailmaan.

 

Arkkimandriitta Sofroni Saharov: Hänen elämänsä on minun elämäni: 35 e

Teos on yleisesitys ortodoksisesta uskosta ja kirjoitettu erityisesti toisuskoisia ajatellen. Kirjassa on paljon syvällisiä uskon olemusta avaavia ajatuksia, joista harvoin puhutaan.

 

Athosvuoren Pyhän Andreaan skiitan veljestö: Pyhä Apostolienvertainen Pappismarttyyri Kosmas Aitolialainen: 25 e

Kirja kertoo suuresta athoslaisesta pyhästä, jonka toiminta elvytti ortodoksisuuden kreikkalaisella maaperällä turkkilaisvallan viimeisinä vuosisatoina. Kirja sisältää myös meidän aikanamme toteen käyneitä ennustuksia.

 

Pyhän Vuoren Vanhus Paisios: Pyhä Arsenios Kappadokialainen. Elämä ja ihmeet: 25 e

Kirjassa vanhus Paisios kuvaa oman kastepappinsa uhrautuvaa ja ihmeiden leimaamaa elämää Vähän-Aasian Kappadokiassa 1900-luvun taitteessa. Teos valottaa hyvin myös niitä monia arjen vaikeuksia, joita kristityt Vähässä-Aasiassa tuohon aikaan kohtasivat.

 

Isä Ioannis Vernezos: Pyhä Johannes Venäläinen. Elämä ja viimeaikaiset ihmeet: 25 e

Kreikan Evialla sijaitsevan pyhiinvaelluskeskuksen johtava pappi on koonnut tähän kirjaan 1700-luvulla eläneen pyhän Johannes Venäläisen viime aikaisia ihmeitä, joita on itse saanut olla todistamassa. Kirjan vaikuttavat ihmeet kertovat Jumalan suuresta rakkaudesta ihmisiä kohtaan.

 

Arkkimandriitta Cleopa Ilie: Ortodoksisesta uskosta. Ohjaajavanhuksen vastauksia Kirkon perinnettä koskeviin kysymyksiin: 35 e

Kirjoittaja on Romanian viime vuosisadan merkittävin ohjaajavanhus, joka tässä kirjassa vastaa ortodokseille usein tehtyihin kysymyksiin Raamatun pohjalta. Teoksessa on yli 30 keskeistä aihepiiriä.

 

Jumalan rakkauden pisaroita. Pyhät ja luonto: 35 e

Hyvän vastaanoton saanut kirja lapsille ja lapsenmielisille suurista ortodoksisista pyhistä ja heidän rakkaudestaan koko luomakuntaa kohtaan. Teoksessa on upea kuvitus!

 

Arkkimandriitta Tiihon (Ševkunov): Arkielämän pyhät ynnä muita kertomuksia: 39,50 e

Lisätietoja kirjasta voitte lukea täältä.

 

Eija Ipatti: Töppähäisten kylässä tapahtuu: 20 e

Eija Ipatin tarina ja pappismunkki Joosefin kuvat lastenkirjassa Töppähäisten perheestä, jossa vanhemmuus on hukassa, pikkusisko-Daria uppoutuu mielikuvitusmaailmaan ja Luukas-poika peittää yksinäisyyttään huonolla käytöksellä.

 

 

HUOM! Postilähetyksiin lisätään toimituskulut, vähintään 8,00 euroa.